Κατέρρευσε το μεσημέρι της Τετάρτης στο βήμα του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπαστάμκος.
Ο κ. Παπαστάμκος την ώρα που προήδρευε της συνεδρίασης η οποία μεταδιδόταν ζωντανά, ανακοίνωσε από μικροφώνου ότι διακόπτει τη συνεδρίαση «για προσωπικούς λόγους». Κατόπιν σηκώθηκε όρθιος, απομακρύνθηκε από το προεδρείο και έπεσε λιπόθυμος.

«Δεν μπορώ ακόμη να σας ανακοινώσω την οριστική διάγνωση, όμως η κατάστασή του είναι σοβαρή», δήλωσε στους ευρωβουλευτές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μόλις ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση, μιάμιση ώρα μετά τη λιποθυμία του Έλληνα καθηγητή. Ο κ. Σουλτς, μάλιστα, προσκάλεσε «όποιον προσεύχεται να προσευχηθεί και οι υπόλοιποι να κρατούν ζωντανή την ελπίδα ότι μπορεί να επιστρέψει μαζί μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαστάμκος είναι διασωληνωμένος σε νοσοκομείο του Στρασβούργου.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κ.Ο. της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο:

«Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hautepierre του Στρασβούργου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γεώργιος Παπαστάμκος. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια των ψηφοφοριών της Ολομέλειας του Σώματος της οποίας εκείνη τη στιγμή προήδρευε. Η Ομάδα. των ευρωβουλευτών της ΝΔ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το νοσοκομείο και τους θεράποντες ιατρούς. Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση».

Δείτε τη σοκαριστική στιγμή της κατάρρευσής του: