Σε βαθιά ανησυχία για την ανεργία των νέων, που απειλεί πλέον την κοινωνική συνοχή της Ευρώπης, πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες τριμερής συνάντηση, με τη συμμετοχή του προέδρου της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, του προέδρου του Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, των εκπροσώπων των χωρών που θα προεδρεύσουν το επόμενο 18μηνο στην οποία την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας, καθώς και των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών συνδικάτων–εργοδοτών και εργαζομένων.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιείται λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, οι κύριοι Μπαρόζο και Ρομπάι θα ενημερωθούν από τους κοινωνικούς εταίρους, για το πρόβλημα και θα ακούσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία απασχολεί πλέον το σύνολο της ΕΕ.

Η κοινωνική διάσταση θα απασχολήσει το πρώτο μέρος της Συνόδου Κορυφής, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν την Πέμπτη το απόγευμα και ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Παρασκευής, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.