Επανεπεξεργασία του σχεδίου «Αθηνά» ζητεί το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να πείθει για τον σοβαρό και αντικειμενικό της χαρακτήρα.
Ειδικότερα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρει πως «αν το υπουργείο Παιδείας προχωρήσει τώρα στην αποστολή των σχεδίων των προεδρικών διαταγμάτων, χωρίς να μεσολαβήσει η αναγκαία επανεπεξεργασία, κανείς δεν θα έχει πεισθεί ότι οι λύσεις δεν είναι εμβαλωματικές και ότι εφαρμόστηκαν γενικά κριτήρια με αντικειμενικό και ενιαίο τρόπο».

«Αυτό ζητούμε και αυτό πρέπει να γίνει για να προχωρήσουν τα μεταρρυθμιστικά βήματα με σταθερό τρόπο και με την ενιαία κοινωνική συναίνεση», συμπληρώνει και γνωστοποιεί ότι στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα έχει αύριο το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου, η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι αναγκαία, «πρέπει όμως να πείθει για τον σοβαρό και αντικειμενικό της χαρακτήρα τις τοπικές κοινωνίες, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές και τις οικογένειες τους».