Ως «οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα» χαρακτήρισε την επένδυση του χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε την Ιερισσό, δηλώνοντας πως το κόμμα του δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο και θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων που αντιστέκονται.
«Δεν θα μετατρέψουν σε νεκροταφείο την πατρίδα μας», είπε ο κ. Καμμένος και παράλληλα επιτέθηκε εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνού, τον  οποίο χαρακτήρισε «υπόδικο», διότι ως υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε την άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

«Αυτοί, που μαζί με τους ντόπιους προδότες, μας στήσανε την ιστορία με τα Μνημόνια και καθυπόταξαν τον ελληνικό λαό χρησιμοποιούν εδώ τους ντόπιους συνεργάτες όλων των κυβερνήσεων, αυτών που διακινούσαν τις μαύρες σακούλες της μεταπολίτευσης. Τους εργολάβους εκείνους που είναι σε όλες τις λίστες Λαγκάρντ. Και ποιους έστειλαν, εδώ στη Χαλκιδική, για να μιλήσουν υπέρ δήθεν των εργαζομένων; Εκείνους που συμμετέχουν, με πρόσωπα της οικογενείας τους, για ράβδους χρυσού, στα υπόγεια της Ελβετίας, στη λίστα Λαγκάρντ», είπε.

Επιπλέον κατήγγειλε κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των κατοίκων, με συλλήψεις, προσαγωγές και άλλες μεθόδους, καθώς και προσπάθεια να στραφούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία εναντίον των κατοίκων και οι κάτοικοι εναντίον των εργαζομένων.

«Αντισταθείτε. Μη δεχτείτε το ξεροκόμματο που σας πετάνε, εκμεταλλευόμενοι την φτώχεια του ελληνικού λαού την ανεργία στην οποία αυτοί μας οδήγησαν. Γιατί εάν λειτουργήσει αυτή η δήθεν επένδυση οι σημερινοί εργαζόμενοι θα είναι οι αυριανοί καρκινοπαθείς που θα ζουν σε ένα κόσμο όπου τα παιδιά τους δεν θα χωράνε. Ελάτε, λοιπόν, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία μαζί με τους ψαράδες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό να αντισταθούμε στην εξαθλίωση του τόπου. Εδώ δεν πρόκειται για ευρωπαϊκή ΑΟΖ, δεν πρόκειται να ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο. Εδώ πρόκειται για Ελλάδα. Να ενωθούμε για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο» είπε απευθυνόμενος τέλος στους εργαζόμενους στα μεταλλεία.