Αισιόδοξος ότι το υπουργείο Υγείας θα πετύχει την επαναλειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Αγία Σοφία» εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος. Επέκρινε ωστόσο τους γιατρούς που έχουν εμπλακεί στην αντιπαράθεση λέγοντας ότι αν και «οφείλουν να συνεργάζονται» δεν έχουν άρει τις προσωπικές τους αντιθέσεις.
Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που το υπουργείο Υγείας, επί θητείας του Ανδρέα Λοβέρδου, κατήγγειλε ότι στην Παιδιοκαρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, παιδιά ξυπνούν από νάρκωση χωρίς να έχουν χειρουργηθεί εξαιτίας αντιπαραθέσεων γιατρών. Ωστόσο δεν έχει υπάρξει απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Η κλινική παραμένει κλειστή και τα περιστατικά παραπέμπονται στο Ωνάσειο.

Σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι το υπουργείο εργάζεται για να πετύχει την επαναλειτουργία της Κλινικής αλλά προς το παρόν οι γιατροί που έχουν εμπλακεί στην αντιπαράθεση δεν έχουν άρει τις προσωπικές τους αντιθέσεις.

«Τα περιστατικά παραπέμπονται όλα στο Ωνάσειο και αντιμετωπίζονται όλα με επιτυχία. Δεν έχει πεθάνει παιδί», επικαλέστηκε τις έγγραφες διαβεβαιώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία ο υπουργός Υγείας και εξήγησε ότι μέχρι στιγμής έχουν αντιμετωπιστεί στο Ωνάσειο 91 περιστατικά παιδιών εκ των οποίων τα 50 είναι ασφαλισμένα και τα 41 χωρίς ασφαλιστικό φορέα. Το Ωνάσειο έχει θέσει στο υπουργείο την υποχρέωση που έχει να εξοφλήσει τα περιστατικά των 41 ανασφάλιστων παιδιών και το κόστος αυτό αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΠΥΥ.