Άγρια κόντρα μεταξύ των μελών την προανακριτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σημειώθηκε σήμερα με αφορμή την εξέταση του κ. Γιάννη Καπελέρη με την ένταση να μεταφέρεται από την αίθουσα συνεδριάσεων στους διαδρόμους της Βουλής.
Από την πλευρά του, ο κ. Καπελέρης επανέλαβε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν του έδωσε εντολή ελέγχου.

«Αν το είχε κάνει θα είχαμε ελέγξει τα πάντα. Μου έδωσε μόνο ένα χαρτί με 10 ονόματα για να ελέγξω το φορολογικό τους προφίλ» ενώ ανέδειξε και μια νέα πτυχή της υπόθεσης που ενισχύει τα ερωτήματα και τις υποψίες για τις πραγματικές επιδιώξεις του πρώην υπουργού. 

Την ίδια ώρα η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερχόμενη της αιθούσης και βλέποντας τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη περικυκλωμένο από δημοσιογράφους άρχισε να φωνάζει: «Προσέξτε τι λέτε. Θα απολογηθείτε δημόσια για υπόθαλψη εγκληματία και συγκάλυψη της υπόθεσης» ενώ τον χαρακτήρισε «χυδαίο».

Από την πλευρά του ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας κατήγγειλε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για «δημιουργία τεχνητών εντάσεων και διακοπών προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες».

Ως αιτία της κόντρας φαίνεται πως είναι η απόφαση του προεδρείου μετά από σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών να ολοκληρωθεί η κατάθεση του κ. Καπελέρη μετά από μόλις 22 λεπτά εξέτασης.

Το σκεπτικό της λήξης ήταν – σύμφωνα με τις πληροφορίες – πως «ο κ. Καπελέρης ό,τι είχε να πει το έχει ήδη πει. Δεν έχει να προσθέσει περισσότερα στις έρευνες».

Από την άλλη πλευρά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσαν να συνεχιστεί η εξέταση του ουσιώδους μάρτυρα επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μαρκογιαννάκης αποκαλύπτεται καθώς πριν από λίγες ημέρες έλεγε πως πρέπει να προχωρήσουμε με την εξέταση των Καπελέρη, Διώτη, Παπακωνσταντίνου που είναι σημαντικοί και για τον κάθε ένα θα αφιερώσουμε όσες μέρες χρειαστεί».