Οργιάζουν οι φήμες για ενδεχόμενο ανασχηματισμό τις τελευταίες ώρες, με τα τηλέφωνα να έχουν «πάρει φωτιά», αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιέζει για να μπει στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αυτός που ζητεί επιτακτικά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, όπως είχε γράψει το newpost, θέλοντας να μπει σε αυτό και φέρεται να επιθυμεί την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, κρατώντας «κλειστά» χαρτιά.

Ο ανασχηματισμός πάντως θα είναι κυρίως δομικός και όχι ουσιαστικός, αφού θα αφορά κυρίως θέσεις υφυπουργών.

Ένας επιπλέον λόγος για επιτάχυνση της διαδικασίας του ανασχηματισμού είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης. Ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ήταν διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο και γι' αυτό ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για αντικατάστασή του.

Σημειώνεται ότι «καπνός» ανασχηματισμού της κυβέρνησης έχει σηκωθεί εδώ και μέρες πάνω από όλα τα υπουργικά γραφεία, ανακυκλώνοντας φήμες και σενάρια που υφέρπουν αρκετές εβδομάδες στο παρασκήνιο.

Όμως προϋπόθεση φαίνεται πως είναι η θετική στάση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος πιθανότατα θα λάβει επίσης, θέση αντιπροέδρου του κυβερνητικού σχήματος.

«Καπνός» υπάρχει, απομένει αν δούμε αν όντως υπάρξει και «φωτιά» τις επόμενες ώρες.Σχετικά θέματα:

Μόνο αν πει το ναι ο Κουβέλης... μπαίνει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση

Οι φήμες και οι λόγοι που ο Αντώνης Σαμαράς προσέχει τις κινήσεις του

Παρά τη διάψευση η Ιπποκράτους συντηρεί το σενάριο του ανασχηματισμού