Με τη σκέψη στραμμένη στην ανεργία και ιδιαίτερα των νέων προσήλθε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Κατά την είσοδό του στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του στα διεθνή μέσα ενημέρωσης συνέδεσε την ανεργία με την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη, η οποία είναι το νούμερο ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σήμερα. Και είναι το νούμερο ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, γιατί η έλλειψη ανάπτυξης δημιουργεί ανεργία και ιδιαίτερα ανεργία στους νέους».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως στην Ελλάδα αυτό είναι πιο έντονο καθώς «υποφέρουμε από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη, τα υψηλότερα ποσοστά νεανικής ανεργίας στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη ανεργία στην ιστορία μας. Για αυτό η σημερινή Σύνοδος είναι πολύ σημαντική», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα, ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της Συνόδου. Ο κ. Γιουνκέρ τόνισε ότι «υπάρχει ρίσκο κοινωνικών επαναστάσεων με τη συνεχιζόμενη λιτότητα στην Ευρώπη».

«Ανησυχώ πολύ για τις επερχόμενες οικονομικές εξελίξεις», είπε κατά την άφιξή του στη Σύνοδο. «Νομίζω ότι θα πρέπει να βρούμε μια τομή μεταξύ των αναπτυξιακών πολιτικών και της δημοσιονομικής εξυγίανσης», συμπλήρωσε.

Π.Ρ.

Σχετικό θέμα: Οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής