Μια χειμαρρώδη συνέντευξη στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Για το ζήτημα της ονομασίας τόνισε πως πρέπει να επιλυθεί με την προσθήκη ενός προσδιορισμού στο όνομα της ΠΓΔΜ: 

«Νομίζω ότι η συζήτηση για το όνομα έχει κλείσει, η οποία σε γενικές γραμμές δεν έπρεπε καν να είχε ανοίξει. Πρέπει να βρεθεί ένα σύνθετο όνομα. Ας δείξει θάρρος ο πρωθυπουργός σας, Γκρούεφσκι, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ηγέτης σας, να βάλει έναν προσδιορισμό στο όνομα για να τελειώνει το ζήτημα», ανέφερε ο κ.Πάγκαλος.

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας « Όποιος θέλει, μπορεί να είναι Μέγας Αλέξανδρος. Έχουμε και εμείς εδώ ανά διαστήματα, μερικούς γραφικούς ανθρώπους σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς κύκλους, που ντύνονται σαν τους αρχαίους Έλληνες και άλλοι που εξακολουθούν να πιστεύουν στους αρχαίους θεούς και στις θυσίες».

Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Έχω έναν φίλο από την Κίνα που έχει το όνομα Λεωνίδας. Όταν κάποιος από τη Σαγκάη ονομάζεται Λεωνίδας και ένας από τα Σκόπια μπορεί να ονομασθεί Αλέξανδρος ή Φίλιππος. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι η γλώσσα και η εθνική συνείδηση είναι ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ότι ο καθένας είναι αυτό που νομίζει ότι είναι. Δεν μπορεί κάποιος να πει στον άλλο τι είναι και τι δεν είναι», συμπλήρωσε.