Τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Εντουάρντ Ναλμπαντιάν υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
«Είναι ιστορικοί οι δεσμοί των δύο λαών μας, των δύο χωρών μας αλλά και τραγικές οι αναμνήσεις από την ιστορία των λαών μας. Αλλά η ιστορία πηγαίνει μπροστά και μερικοί πρέπει να αναγνωρίσουν ότι έκαναν ένα τραγικό λάθος κάποτε», είπε ο κ. Παπούλιας αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στη στάση της Τουρκίας, στο παρελθόν, απέναντι στους δύο λαούς.

Και όταν του επισήμανε ο κ. Ναλμπαντιάν -τον οποίο συνόδευε ο πρεσβευτής της Αρμενίας στην Αθήνα- ότι είχε προκαλέσει αίσθηση η επίσκεψή του το 2007 στην Αρμενία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «η παρουσία σας θα είναι ακόμα μια ευκαιρία ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών μας, οι οποίες πολιτικά και πολιτιστικά είναι σε υψηλό βαθμό. Υστερούν όμως οικονομικά και εμπορικά. Και δεν επιτρέπεται να έχουμε τόσο εγκάρδιες και υψηλές πολιτικές σχέσεις και οικονομικά-εμπορικά να είμαστε πίσω».

Υπενθύμισε επίσης το γεγονός ότι Αρμένιοι αξιωματικοί φοιτούν σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές και υποσχέθηκε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση να χορηγήσει περισσότερες υποτροφίες στο μέλλον.