«Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι δεν θίγονται οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών, στην Ελλάδα», σημειώνουν πηγές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Κύπρο και παράλληλα αναφέρουν ότι η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ «σοβαρά και υπεύθυνα» θα γίνει μετά από ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει και να διαβεβαιώσει την ελληνική κοινή γνώμη, με απόλυτο τρόπο», υπογραμμίζουν οι πηγές της Ιπποκράτους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Όσον αφορά στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ισχύουν όσα είπε ο κ. Βενιζέλος στη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη.

Επιπλέον, οι πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει ενημέρωση από τον πρωθυπουργό και τη διεξαγωγή νέας συνάντησης των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για μια σειρά από θέματα, τα οποία είχαν συζητήσει σε προηγούμενες συναντήσεις τους ή περιλαμβάνονται στη συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων, όπως, μεταξύ άλλων, το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ).