Τα… κουκιά μετρούν στην Ρηγίλλης, μετά τη χθεσινή, πρώτη εκλογική αντιπαράθεση, προκειμένου να διαμορφώσουν στρατηγική που θα διατηρήσει τη δυναμική που θεωρούν ότι ανέπτυξαν στον α’ γύρο, με στόχο να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους και στη δεύτερη Κυριακή.

Ο β’ γύρος εξάλλου είναι αυτός που θα διαμορφώσει –σε επίπεδο συμβολισμών- το πολιτικό κλίμα, καθώς από αυτά τα αποτέλεσμα θα κρίνουν και το τελικό χρώμα του χάρτη.

Στην Ρηγίλλης θεωρούν βέβαιους νικητές τους Π. Ψωμιάδη και Γ. Δακή σε Κεντρική Μακεδονία και Δυτική Μακεδονία αντίστοιχα ενώ προσβλέπουν και σε νίκη του Κ. Αγοραστού στην Θεσσαλία (λόγω της εντοπιότητας του πρ. «γαλάζιου» βουλευτή), του Αλ. Καχριμάνη στην Ήπειρο (όπου ο υποψήφιος της ΝΔ, παλαιός αυτοδιοικητικός, διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία πόρτα- πόρτα) καθώς και του Π. Βογιατζή στο Β. Αιγαίο (προσβλέποντας κυρίως στις ψήφους του ΚΚΕ – ο Στρ. Κόρακας συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 15%- με το οποίο ο κ. Βογιατζής έχει καλές σχέσεις)

Το βάρος της μάχης, με προσωπική εμπλοκή του κ. Σαμαρά, αναμένεται να πέσει κυρίως στην Αττική –όπου η είσοδος του Β. Κικίλια στον β’ γύρο ενισχύει εσωκομματικά την ηγετική θέση Σαμαρά- αλλά και στην Πελοπόννησο, όπου υπάρχει προσδοκία για την τελική επικράτηση του Δ. Δράκου και λόγω της γαλάζιας προέλευσης Τατούλη.

Τέλος, από το επιτελείο Σαμαρά εκτιμάται ότι στον Δήμο Αθηναίων ο Ν. Κακλαμάνη «θα παίξει μπάλα» μόνος του και τελικά θα επικρατήσει, αν και δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα χαμηλά ποσοστά του α’ γύρου. Υψηλές προσδοκίες τρέφουν και για την Θεσσαλονίκη ενώ ως πιθανή θεωρούν την έκπληξη και στον Πειραιά, όπου ο Γ. Μίχας εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων με τον Β. Μιχαλολιάκο να βρίσκεται μια ανάσα από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους του, προερχόμενου από την ΝΔ Π. Μαντούβαλου να ανέρχονται στο 18% των ψηφοφόρων του μεγάλου λιμανιού.