Στην Βουλή θα παραστεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τις κρίσιμες αποφάσεις του Eurogroup
Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους δύο Προέδρους των Επιτροπών  κ. κ. Μπέζα και Τραγάκη να τεθεί, κατά προτεραιότητα, ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, η ενημέρωση των μελών της  Επιτροπής για τα αποτελέσματα των αποφάσεων του Eurogroup σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Κύπρου.
 
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα και αποφασίστηκε έπειτα από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητούσε «έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας» προκειμένου να ενημερώσουν ο πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών για τις αποφάσεις που αφορούν την κυπριακή οικονομία και η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη ότι «η συγκεκριμένη διαδικασία δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής».