Οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την τρόικα, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης «υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην κ. Μέρκελ και τον πρόεδρο της Κύπρου χθες το βράδυ. Κατά την επικοινωνία αυτή η κ. Μέρκελ επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την τρόικα» τόνισε η ίδια εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει επιπλέον πληροφορίες για την τηλεφωνική αυτήν επικοινωνία.

Η 'Ανγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά τη χθεσινοβραδυνή συνάντησή τους στο Βερολίνο, όπου επρόκειτο να έχουν συνομιλίες με στελέχη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, απέφυγαν στις δηλώσεις τους στον Τύπο να αναφερθούν στην κυπριακή κρίση, ωστόσο υποσχέθηκαν να εργαστούν για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα, όπου σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είναι πιθανό να διαπραγματευτεί ένα νέο ρωσικό δάνειο για το νησί.