Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον Υπουργό Υγείας "να ξανασκεφτεί το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε και να προβεί σ' εκείνες τις τροποποιήσεις που θα εξυπηρετούν το Λαό".

Με ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε, κατηγορεί ευθέως τον υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο και την κυβέρνηση ότι "απροκάλυπτα,απροσχημάτιστα και αδιάκριτα μετατρέπουν τον πολίτη σε πελάτη για να υποστηριχθεί χωρίς όρους η ιδιωτική υγεία".

Αναφορικά με τις αλλαγές που προωθούνται στο ΕΣΥ, η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο "σκούπα" χωρίς τομές αλλά με έντονο διαχειριστικό χαρακτήρα και τονίζει πως η υγεία εμπορευματοποιείται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ιδιωτικών συμφερόντων.

Επιπλέον, επισημαίνεται στην ανακοίνωση πως "είναι καιρός πλέον η δημόσια υγεία να αποτελέσει τη βάση του νέου κοινωνικού κράτους που απαιτεί η εποχή μας και όχι στο όνομα της κρίσης να αποδιαρθρωθεί τελείως το σύστημα υγείας" και πως "πρέπει να καταλάβει ο υπουργός και κάθε "επιτροπή σοφών" πως η συγχώνευση και η κατάργηση των νοσοκομείων δεν μπορεί να γίνει με μοναδικό γνώμονα τον περιορισμό εξόδων για να ικανοποιηθεί η τρόικα".

Τέλος, εκτόξευσε "πυρά" κατα κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως για κάποιους από αυτούς "η καθημερινή προσπάθεια για την καλλιέργεια του προσωπικού τους προφίλ να είναι σημαντικότερη προτεραιότητα από την προσφορά στον τόπο και την Κυβέρνηση".