Υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος χαρακτήρισε τους Πρυτάνεις «θύματα» αφού, όπως υποστήριξε, φοβούνται τις αντιδράσεις μερίδας φοιτητών.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι η εκτελεστική εξουσία φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες της «με τα κακοποιά στοιχεία» και γι’ αυτό πέρασε το θέμα του ασύλου «στις πλάτες των πρυτάνεων».

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κανένας πρύτανης δεν θέλει να μετρηθεί «με όλους εκείνους οι οποίοι έδειραν ανηλεώς τον καθηγητή κ. Πανούση, και με εκείνους που “έθαψαν ζωντανό” τον άλλο καθηγητή στη Θράκη» και τόνισε ότι «δεν αναλαμβάνουν την αναμέτρηση».

Ζήτησε εκ νέου την κατάργηση του ασύλου το οποίο χαρακτήρισε «παρωχημένη αντίληψη» και κατέληξε:

«Κανένας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στα Πανεπιστήμια και ιδιαίτερα από τις αρχές της χώρας».

Σε άλλη του δήλωση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Αίγυπτο και εκτίμησε ότι έχει ξεκινήσει ένα “ντόμινο” που δύσκολα θα σταματήσει.

Υποστήριξε ότι όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο συνιστούν ένα τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα, και το συνέδεσε με τις εξελίξεις στο θέμα των ΑΟΖ.

«Είναι μεγάλη η ζημιά» είπε ο κ. Καρατζαφέρης προσθέτοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόλαβε, «παρά τις επίμονες συστάσεις μου, να ανακηρύξει και να οριοθετήσει την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου».

Θεώρησε επίσης δεδομένη την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ λέγοντας ότι «τώρα με την πτώση του Μουμπάρακ τα πράγματα θα αργήσουν πολύ και θα χάσουμε εξαιρετικά πολύτιμο χρόνο» και κατέληξε:

«Για μας είναι πλήγμα αυτό που σήμερα συμβαίνει στην Αίγυπτο».

Ο κ. Καρατζαφέρης απόψε θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το κόμμα του στη Θεσσαλονίκη για την συμπλήρωση 15 χρόνων από τα γεγονότα στα Ίμια.