«Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν θα πάει σε κανένα διεθνή οργανισμό, όπως φημολογείται, ούτε θα γίνουν πρόωρες εκλογές», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας από τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Είμαστε εδώ για να σώσουμε τον τόπο από την κληρονομιά που μας άφησε η πιο φαύλη και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος», είπε ο κ. Καρχιμάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα παραπάνω σενάρια.

Όπως υπογράμμισε, ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα δώσουν ελπίδα. «Να δημιουργήσουμε μια αναδιανομή του πλούτου, με κανόνες, με αξίες, με αντιπαράθεση απέναντι στη διαφθορά, στη σπατάλη, στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος», επισήμανε.

Εξάλλου, σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών τις επόμενες ημέρες, ο κ. Καρχιμάκης επισήμανε ότι οι αγρότες δεν χρειάζονται υποδείξεις και, όπως είπε, αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Έχω την πεποίθηση ότι θα σταθούν στο ύψος που τους αναλογεί, στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο νέο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι αποτελεί πιλότο για όλη τη χώρα. Ειδικότερα, ο κ. Καρχιμάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί μια νέα, εθνική καταναλωτική συνείδηση, μια εμμονή και επιμονή, όπως είπε χαρακτηριστικά, στα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα. Αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να εισάγονται κάθε χρόνο αγροτικά προϊόντα, αξίας 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, και την ίδια στιγμή τα ομοειδή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα δεν καταναλώνονται και πρόσθεσε ότι η χώρα θα πρέπει να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις.

Η εκδήλωση, με θέμα: «Νέο Παραγωγικό και Καταναλωτικό Πρότυπο, η περίπτωση του πρωτογενούς τομέα», διοργανώθηκε από την κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Καρχιμάκης ήταν κεντρικός ομιλητής.

Μίλησαν επίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, εκπρόσωποι του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παράκτιων αλιέων κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Παγώνης.