Τη δυσφορία των ψηφοφόρων για την πολιτική του μνημονίου καθρεφτίζει το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της εταιρίας Pulse RC, που δημοσιεύει η εφ. «Τύπος της Κυριακής»

, καθώς επτά στους δέκα συμμετέχοντες εκτιμούν ότι υπήρχε τρόπος να αποφευχθεί η προσφυγή στην τρόϊκα και 28 στους 100 δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαμορφώνεται στις 6 ποσοστιαίες μονάδες (27% για το ΠΑΣΟΚ και 21% για τη ΝΔ). Το ΚΚΕ ακολουθεί με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5% και τα άλλα κόμματα με 6%.

Σχετικά με την εκλογική μάχη για την περιφέρεια Αττικής, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 14,5% επιλέγουν τον Γιάννη Δημαρά και σε ίδιο ακριβώς ποσοστό τον Γιάννη Σγουρό, ενώ ακολουθεί με 13% ο Βασίλης Κικίλιας. Στο υποθετικό σενάριο του ζεύγους Δημαράς-Σγουρός για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, οι ψηφοφόροι στην πλειονότητά τους (39%) αναδεικνύουν νικητή τον Γιάννη Δημαρά. Ο Γιάννης Σγουρός ακολουθεί με ποσοστό 21%.