«Εάν το πρόσημο στο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν θετικό θα είχαμε εθνικές εκλογές» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «flash».

«Η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ λέγεται ότι είναι στο +2. Εάν ήταν στο -2 σήμερα θα είχαμε προκηρύξει εκλογές. Εμείς θα πιέσουμε για συναινέσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χυτήρης, ο οποίος χαρακτήρισε πετυχημένο το μοντέλο συνεργασίας με τη Δημοκρατική Αριστερά. «Περιέργως έχουμε μια αλλεργία εδώ στην Ελλάδα για τις συνεργασίες κι αυτό είναι κακό για το σύστημα. Είναι ένα από τα κακά του συστήματος τα οποία κουβαλάμε από το παρελθόν και πρέπει να το ξεπεράσουμε κάποια στιγμή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού επέκρινε τη ΝΔ ότι με την αντιμνημονιακή τακτική ευνοεί το ΚΚΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι κάνει λάθος η ΝΔ. Ταυτίζεται με το ΚΚΕ κατά του μνημονίου και βεβαίως ωφελείται το ΚΚΕ σε αυτή την περίπτωση. Αυτό τους διαφεύγει. Πιστεύω ότι είναι σε λάθος πολιτική τοποθέτηση, γενικώς, η ΝΔ. Η ταύτιση της ΝΔ με το ΚΚΕ δίνει, νομίζω, δύναμη τελικώς στο ΚΚΕ ασχέτως από πού πάνε οι ψήφοι».