«Όσοι ανέλαβαν την αντικατάσταση τής απουσιάζουσας μεταναστευτικής πολιτικής λειτούργησαν αρνητικά», δήλωσε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη τύπου κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο θέμα της άρσης του ασύλου που επανήλθε στην επικαιρότητα, μετά την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από μετανάστες.

«Αυτές οι ενέργειες τροφοδότησαν τα συντηρητικά αντανακλαστικά, με συνέπεια πολλοί να υποστηρίζουν την κατάργηση τού πανεπιστημιακού ασύλου», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να περιφρουρείται το περιεχόμενο τού πανεπιστημιακού ασύλου, ο Νόμος υπάρχει και πρέπει να εφαρμοστεί».

Ο Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας επέρριψε για ακόμη μία φορά ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς την αναποτελεσματική.

«Η συνταγή να προσθέτει φόρους οδηγεί σε αδιέξοδο. Δεν στηρίζεται η μικρομεσαία επιχείρηση, ενώ οι συλλογικές συμβάσεις δημιουργούν άνισους ανταγωνισμούς και κατακερματίζουν την ελληνική κοινωνία», είπε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου ο κ. Κουβέλης είπε ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προωθεί τον συγκεντρωτισμό στη λειτουργία των κομμάτων, ενώ επεσήμανε ότι η Δημοκρατική Αριστερά «θα προτείνει την αναδιάρθρωση των εκλογικών ημιπεριφερειών και την ισχύ της απλής αναλογικής», καθώς- όπως είπε - θα οδηγήσει στην εκτόνωση του πολιτικού συστήματος.

Εξ άλλου, ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης τη χαρακτήρισε «ανεπαρκή», τονίζοντας ότι «αν δεν στηρίξουμε την αγροτική οικονομία και τις αγροτικές δραστηριότητες, δεν θα έχουμε προοπτική για την ανάκαμψη του τόπου».

Κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον δήμαρχο Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη, ενώ παρέστη σε προγραμματισμένη σύσκεψη των δημάρχων του νομού και εκπροσώπων του, όπου του έγιναν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός. Επίσης είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σερρών, Άλκη Απιδόπουλο.