Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο εξέφρασε ο ΛΑΟΣ, ο οποίος εκτιμά ότι η τυχόν γενίκευση της εξέγερσης στις υπόλοιπες αραβικές χώρες μπορεί να σημάνει ακόμη και πόλεμο με απροσδιόριστες διαστάσεις.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Αιβαλιώτης σε δήλωσή του έκανε λόγο για «ευκολία με την οποία η Αμερική πούλησε τον Μουμπάρακ» και υποστήριξε ότι η κατάσταση δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για ένα ανεξέλεγκτο - όπως είπε - ισλαμικό τόξο που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ «θα ελέγχεται στην καλύτερη των περιπτώσεων από τον Ερντογάν και στη χειρότερη από εξτρεμιστικά στοιχεία».

Εν τω μεταξύ, βουλευτές του ΛΑΟΣ απέστειλαν επιστολές προς τους Προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητώντας ανάληψη πρωτοβουλίας, προκειμένου να καταργηθεί άμεσα, όπως ζητούν, ο Κανονισμός «ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2».

Τις επιστολές προς τους κ. κ. Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι και Μπούζεκ (επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αντιστοίχως) υπογράφουν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ Β. Αποστολάτος, Η. Πολατίδης, Α. Κολοκοτρώνης, Κ. Αιβαλιώτης και Π. Μαρκάκης.

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ θεωρούν επιζήμιο για την Ελλάδα τον Κανονισμό «ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2» και αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δέχεται επί 20 συνεχή χρόνια τεράστιες ροές λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα το ποσοστό τους να αγγίζει πλέον το 20% του πληθυσμού της χώρας μας.

«Ο Κανονισμός «Δουβλίνο 2» έχει αποδειχθεί καταστροφικός για την Ελλάδα, ενώ η συμβολή της ΕΕ για την ανάσχεση της παραπάνω ροής ήταν σχεδόν αμελητέα και μόνο πρόσφατα παρέχεται μια εντελώς αναιμική και ανεπαρκής βοήθεια με την δραστηριοποίηση της FRONTEX» επισημαίνουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ.

Αναφέρουν επίσης ότι η οικονομική αιμορραγία όλα αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα ήταν τεράστια και υποστηρίζουν ότι «οι κυβερνήσεις των υπολοίπων κρατών-μελών της ΕΕ παρέμεναν απαθείς ενώ όλα τα Όργανα της ΕΕ αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων αφού η δραστηριοποίησή τους δεν ήταν η ενδεδειγμένη».

Τέλος οι βουλευτές ζητούν την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να καταργηθεί ο Κανονισμός «Δουβλίνο 2» «ο οποίος έχει βλάψει καθοριστικά την χώρα μας η οποία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και αναγκάζεται παράλληλα να επωμισθεί που θα έπρεπε κανονικά να είχαν επωμισθεί από χρόνια οι πλούσιες χώρες της Ένωσης».