Παπανδρέου: Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις


Αισιόδοξος για την Ελλάδα και την Ευρώπη ήταν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε σύντομη αναφορά που έκανε στο θέμα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για προκλήσεις που έχουν μπροστά τους η Ελλάδα και η Ευρώπη επισημαίνοντας ότι "κληθήκαμε να διαχειριστούμε ιστορικές περιστάσεις, να δώσουμε λύσεις για τη χώρα και τους Έλληνες μέσα σε έκτακτες συνθήκες".

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι πλέον παρούσα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και από "μοναδικό πρόβλημα" της Ευρώπης, είναι σήμερα "ενεργό μέρος της λύσης" με τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση και τις πολιτικές που εφάρμοσε.

 Ο κ. Παπανδρεόυ τόνισε ότι η αισιοδοξία του προκύπτει από το γεγονός ότι πλέον "έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και είναι πλεόν βέβαιο ότι η συζήτηση γίνεται για τα πραγματικά προβλήματα  που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ε.Ε".

Και αναφερόμενος σε όσα εξελίσσονται στην Ευρώπη τόνισε ότι όσο η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, τόσο θα πιάνουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων και "θα πολλαπλασιάζονται τα καλά νέα".

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι "τα πρώτα θετικά αποτελέσματα" της προσπάθειας της κυβέρνησης και των πολιτών "είναι ορατά και επιβεβαιώνουν την ορθότητα των δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων που λάβαμε".

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο