Αισιόδοξος για την Ελλάδα και την Ευρώπη ήταν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε σύντομη αναφορά που έκανε στο θέμα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για προκλήσεις που έχουν μπροστά τους η Ελλάδα και η Ευρώπη επισημαίνοντας ότι "κληθήκαμε να διαχειριστούμε ιστορικές περιστάσεις, να δώσουμε λύσεις για τη χώρα και τους Έλληνες μέσα σε έκτακτες συνθήκες".

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι πλέον παρούσα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και από "μοναδικό πρόβλημα" της Ευρώπης, είναι σήμερα "ενεργό μέρος της λύσης" με τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση και τις πολιτικές που εφάρμοσε.

 Ο κ. Παπανδρεόυ τόνισε ότι η αισιοδοξία του προκύπτει από το γεγονός ότι πλέον "έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και είναι πλεόν βέβαιο ότι η συζήτηση γίνεται για τα πραγματικά προβλήματα  που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ε.Ε".

Και αναφερόμενος σε όσα εξελίσσονται στην Ευρώπη τόνισε ότι όσο η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, τόσο θα πιάνουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων και "θα πολλαπλασιάζονται τα καλά νέα".

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι "τα πρώτα θετικά αποτελέσματα" της προσπάθειας της κυβέρνησης και των πολιτών "είναι ορατά και επιβεβαιώνουν την ορθότητα των δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων που λάβαμε".