Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζόμενων στα Μέσα Μεταφοράς και το υπουργείο Μεταφορών  με αφορμή  το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η συζήτηση του οποίου αρχίζει την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Κατά συνέπεια, για αύριο έχει προγραμματιστεί η πρώτη από τις δύο συνεχόμενες 24ωρες απεργίες που αποφάσισε το Σωματείο των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Παράλληλα, στα αμαξοστάσια θα μείνουν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα τρόλεϊ  και τα λεωφορεία. Τέλος, και οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν και νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη.

Τα μόνα Μέσα που θα κινούνται κανονικά είναι θα είναι το τραμ και προαστιακός.

Πεταλωτής: Δεν υπάρχει περίπτωση επιστράτευσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πλευρά του, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εργαζομένων, καλώντας τους παράλληλα, να δείξουν υπευθυνότητα.

«Εμείς αποδεικνύουμε ότι σε τέτοιου είδους ζητήματα, ανοίγουμε διάλογο, θέλουμε να είμαστε πειστικοί. Αναλαμβάνουμε και ενσωματώνουμε όποιες προτάσεις είναι θετικές και αυτό το αποδεικνύουμε», τόνισε.
Είπε ακόμη ότι «εργαλεία υπάρχουν, υπάρχουν ισορροπίες και εμείς λειτουργούμε με βάση συγκεκριμένο σχέδιο και όχι με βάση το θυμικό».