Προτεραιότητα αποτελούν για την κυβέρνηση οι θετικές κινήσεις για την κοινωνική στήριξη των πολιτών, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την βελτίωση στην εξυπηρέτηση και την καθημερινότητά τους, ζητήματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε για τα οικονομικά ζητήματα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν στη δημόσια διοίκηση.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η προετοιμασία και η πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο διάστημα ανάμεσα στα τέλη Ιουνίου και μέσα Ιουλίου.

Στόχος της κυβέρνησης και του κόμματος είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να αξιοποιηθεί στο έπακρο το χρονικό διάστημα έως την Εθνική Συνδιάσκεψη προκειμένου "να επανενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις", να ανοίξουν όλα τα θέματα που απορρέουν από τους "5 άξονες" που έχει θέσει ο πρωθυπουργός και να ενταχθούν σε αυτόν τον διάλογο κόμμα και κοινωνία.

"Σκοπός είναι να νιώσει ο πολίτης ότι συμμετέχει, ότι έχει λόγο και ότι συνδιαμορφώνει τις πολιτικές", τόνιζε στέλεχος που συμμετείχε στη συνεδρίαση και συμπλήρωνε ότι για το επόμενο διάστημα έως την Εθνική Συνδιάσκεψη προγραμματίζεται πλήθος δράσεων στην περιφέρεια και την Αθήνα, σε συνεργασία κόμματος-κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφτεί και τις 13 Περιφέρειες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τους κ.κ. Γ. Ραγκούση και Γ. Παπακωνσταντίνου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, η γενική γραμματέας για την υποστήριξη του έργου του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος. Προς το τέλος της συνεδρίασης, προσήλθε στο Μ. Μαξίμου και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.