«Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι που αποφοίτησαν, είτε από τα ΤΕΕ, είτε τώρα αποφοιτούν και θα αποφοιτήσουν και αυτό το χρόνο από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, έχουν ήδη τις αντιστοιχίσεις των ειδικοτήτων και την αναγνώριση των επαγγελμάτων. Για όσες ειδικότητες δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία, αυτό θα γίνει εντός του επομένου τριμήνου» ανέφερε στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μανόλη Στρατάκη.

«Έχω την διαβεβαίωση από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων, ότι η δουλειά αυτή που αφορά τα επαγγελματικά σχολεία, θα γίνει - και θα γίνει γρήγορα. Οι απόφοιτοί τους, λοιπόν, δεν θα πρέπει να ανησυχούν» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας.

Από κει και πέρα, «στόχος μας είναι, εντός αυτού του έτους και πολύ σύντομα, να φέρουμε στη Βουλή ένα σχέδιο νόμου για τα τεχνικά λύκεια, ούτως ώστε να μην είναι σχολεία δεύτερης κατηγορίας, αλλά σχολεία που συνδυάζουν πραγματική επάρκεια σε τεχνικές δεξιότητες που χρειάζεται ο κάθε τόπος και ταυτόχρονα, να παίρνουν και την παιδεία που χρειάζονται οι μαθητές τους» ανέφερε η κα Χριστοφιλοπούλου.

«Για τον λόγο αυτό, ήδη ξεκινήσαμε πιλοτικά σε πέντε πόλεις της χώρας την διασύνδεση των ΕΠΑΛ με τα ΤΕΙ. Προχωράμε σύντομα και γοργά, αξιολογούμε όλα τα τεχνικά σχολεία που υπάρχουν στη χώρα, ώστε το καθένα να έχει την καρτέλα αξιολόγησής του και να πάμε σε μια πραγματική, ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας» κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.