"Ο διάλογος του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς είναι προσχηματικός",  δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Γερσάσιμος Γιακουμάτος, ενώ αποδοκίμασε έμμεσα την κατάληψη του υπουργείου και σημείωσε ότι το κόμμα στηρίζει το αίτημα για αποσαφήνιση των εργασιακών τους σχέσεων.

"Τα τελευταία χρόνια που παρακολουθώ το χώρο της υγείας δεν έχει γίνει ποτέ κατάληψη στο υπουργείο από γιατρούς. Οι γιατροί δεν είχαν ποτέ τέτοια αγωνιστική έπαρση μεγάλη. Είναι, λοιπόν, οι λόγοι πάρα πολύ ουσιαστικοί’ είπε μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5".

Ο κ. Γιακουμάτος συμφώνησε με τις θέσεις της ΝΔ για την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στο σκάνδαλο Siemens, όπως και με την άποψη που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης σχετικά με τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Ε. Αντώναρο και αν απηχεί τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού λέγοντας: «Ο κ. Μιχελάκης απηχεί τις απόψεις του κόμματος και είναι σεβαστές. Και από ότι κατάλαβα από τον κατάλογο της Βουλής ο κ. Κώστας Καραμανλής είναι βουλευτής».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τα ιστορικότερα χαμηλότερα ποσοστά που πήρε η παράταξη, τα πήρε επί Κώστα Καραμανλή. Είναι ξεκάθαρο.Έχω πει επανειλημμένως αυτή η κυβέρνηση του ’07 και του ’09 να πάει στο διάολο και να μην ξανάρθει, το έχω πει εκατό φορές, τι άλλο να πω. Το έχω ξεκαθαρίσει, το πληρώνουμε ...»