Με θετικό μάτι βλέπει την πρόταση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών προσώπων που άσκησαν εξουσία από την Μεταπολίτευση,  ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, σύμφωνα με δηλώσεις του.

«Εγώ είμαι ανοιχτός στο να ελεγχθούν. Όμως, επειδή η αρμοδιότητα ανήκει στον υπουργό Εσωτερικών, θα συνεννοηθώ μαζί του για να δούμε τι διάταξη μπορούμε να φέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα που χαρακτήρισε «επιβεβλημένη υποχρέωση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την σχετική πρόταση του κ. Σαμαρά».

Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του σχεδίου νόμου για τη «σύσταση Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης μη πολιτικών προσώπων», όλα τα κόμματα εξέφρασαν την ανάγκη αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος.

Η ΝΔ επιφυλάχθηκε επί της αρχής του νομοσχεδίου να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, ο ΛΑΟΣ εξέφρασε ενστάσεις, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν κατά.