Την ικανοποίησή του για τη συμβολή της Ελληνοαυστραλιανής Κοινότητας στην αντιμετώπιση τω πρόσφατων πλημμυρών στο Κουίνσλαντ και το Μπρισμπέιν μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Κέβιν Ρουντ που τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την συμπαράσταση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών και την συμπάθεια στους πληγέντες.

Ο κ. Ρουντ τόνισε στον Έλληνα Πρόεδρο ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πλήρης καταγραφή των ζημιών στο Κουίνσλαντ και το Μπρισμπέιν, η οποία είναι και η εκλογική του περιφέρεια, και η εκεί ελληνορθόδοξη παροικία συνέδραμε καθοριστικά στο έργο της κοινωνικής πρόνοιας .

Το πρωί ο Αυστραλός υπουργός που επισκέπτεται τη χώρα μας, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής περιοδείας του, συναντήθηκε στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλης, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αναλύθηκαν τρόποι περιορισμού της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ εξετάσθηκαν το ζήτημα των Σκοπίων και το Κυπριακό.