Συνάντηση Αυστραλού υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Την ικανοποίησή του για τη συμβολή της Ελληνοαυστραλιανής Κοινότητας στην αντιμετώπιση τω πρόσφατων πλημμυρών στο Κουίνσλαντ και το Μπρισμπέιν μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Κέβιν Ρουντ που τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την συμπαράσταση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών και την συμπάθεια στους πληγέντες.

Ο κ. Ρουντ τόνισε στον Έλληνα Πρόεδρο ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πλήρης καταγραφή των ζημιών στο Κουίνσλαντ και το Μπρισμπέιν, η οποία είναι και η εκλογική του περιφέρεια, και η εκεί ελληνορθόδοξη παροικία συνέδραμε καθοριστικά στο έργο της κοινωνικής πρόνοιας .

Το πρωί ο Αυστραλός υπουργός που επισκέπτεται τη χώρα μας, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής περιοδείας του, συναντήθηκε στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλης, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αναλύθηκαν τρόποι περιορισμού της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ εξετάσθηκαν το ζήτημα των Σκοπίων και το Κυπριακό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο