Οι εκλογές - όποτε κι αν γίνουν - θα προκληθούν από τα αδιέξοδα και τις παλινωδίες της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

«Η περιβόητη συνταγή του μνημονίου έχει αποτύχει... Τις εκλογές - όποτε κι αν γίνουν - θα τις κερδίσουμε γιατί αφουγκραζόμαστε τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. «Η κοινωνία περιμένει από εμάς να τα τη βγάλουμε από την κρίση».

«Τώρα κατάλαβαν ότι δεν δουλεύει το Μνημόνιο, ενώ περυσι το ψήφισαν. Ολες οι ιδέες που συζητούνται σήμερα δείχνουν ότι το μνημόνιο απέτυχε», συμπλήρωσε, καθώς όπως είπε, αν είχε επιτύχει, δεν θα χρειαζόταν να μιλάμε σήμερα για επιμήκυνση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για νέο πακέτο «ασφυξίας» με νέα μέτρα και περικοπές που θα πλήξουν ευπαθείς ομάδες καθώς και νέους φόρους με πρώτους την αύξηση του ΦΠΑ και την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Το πακέτο «ασφυξίας» όπως το χαρακτήρισε το προσδιόρισε στα 12 δισ. Παράλληλα, απέρριψε κάθε συζήτηση αναθεώρησης του Συντάγματος προκειμένου να μπει ως συνταγματική επιταγή ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός που ζητά η Γερμανία. «Η χώρα δε θα γίνει ακυβέρνητη νομαρχία», είπε χαρακτηριστικά.

Τις «κατηγορίες» για ακραία στροφή της Νέας Δημοκρατίας απέκρουσε ο πρόεδρος του κόμματος από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ και κυρίως προς τα "καταμανλικά" στελέχη που υπερασπίζονται την πολιτική του μεσαίου χώρου:

«Κάποιοι ανόητοι δήλωσαν δήθεν για στροφή της Ν.Δ. σε ακραίες θέσεις. Τι άλλη κουταμάρα θα ακούσουμε;», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Εμείς δεν κάνουμε στροφή ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Ανοίγουμε την πολιτική μας και καλύπτουμε όλη την κοινωνία. Όσοι τα λένε αυτά είναι αθεράπευτα κολλημένοι, ακραίοι και οπισθοδρομικοί. Κάποτε πρέπει να τελειώσουμε με τις εμμονές και τα κολλήματα της μεταπολίτευσης.

Η ΝΔ είναι κόμμα λαϊκό, στηρίζεται στο λαό και μόνο στο λαό”, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι “το πλειοψηφικό ρεύμα που πρέπει να διαμορφώσει το κόμμα μας, δε θα έρθει από οριακές μετακινήσεις οριακών ψηφοφόρων, αλλά επειδή η κοινωνία θα μετατοπιστεί στις ιδέες και τις προτάσεις της ΝΔ”.

Όσον αφορά τις εξεταστικές επιτροπές ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπάθησε να θέσει τη ΝΔ υπό ομηρία.

Επικριτικός ήταν και για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είναι υποκρισία και ασυναρτησία από τη μία να ψηφίζουν νόμους που προσελκύουν μετανάστες και από την άλλη να φτιάχνουν φράχτη.

Πεταλωτής: Για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, απαιτείται επειγόντως συνέπεια και σοβαρότητα

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός και ευτυχής που μπορεί να μιλά, να ασκεί κριτική και να κάνει αναπτυξιακές σκέψεις, πάνω στην ασφάλεια που του παρέχουν τα 110 δις και του χρόνου ηρεμίας, που η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξασφάλισαν με μαραθώνιες επαφές και έντονες διαπραγματεύσεις, τη στιγμή μάλιστα που το δικό του κόμμα εγκατέλειπε τη χώρα, φυγομαχώντας".

Στη συνέχεια, ο κ. Πεταλωτής τόνισε για τον πρόεδρο της ΝΔ ότι "μπορεί, ακόμα, να δηλώνει "δικαιωμένος" από τη συνολική ευρωπαϊκή λύση που προωθείται, χάρη στην ανορθωμένη αξιοπιστία, το σχέδιο και τις σοβαρές προτάσεις που καταθέτει η χώρα μας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, την ίδια στιγμή που το κόμμα του παραμένει από αμέτοχο ως και αρνητικό".

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά οτι "με την ψήφο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προστατεύει τους τραπεζικούς κολοσσούς του εξωτερικού" και κατέληξε πως "όλοι αντιλαμβάνονται πως στα δύσκολα, η παράταξή του κρύβεται".

O κ. Σαμαράς, ξαναφόρεσε σήμερα την «αντιμνημονιακή» του μάσκα. Αυτή που ξέχασε αμέσως μετά το στραπάτσο της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την ομιλία Σαμαρά.

Δημοκρατική Συμμαχία: Υπέρ των μόνιμων ελλειμμάτων και του δανεισμού ο Σαμαράς

Επίθεση σε υψηλούς τόνους εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την ομιλία Σαμαρά.

Το κόμμα της κ. Μπακογιάννη σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι "νομίζοντας προφανώς ο κ. Σαμαράς ότι τα κόμματα στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να κερδίζουν την εξουσία με μικροπολιτικές υποσχέσεις για μοίρασμα χρημάτων που η χώρα δεν έχει παράξει, επιλέγει να είναι υπέρ των μόνιμων ελλειμμάτων και του μόνιμου δανεισμού".

"Αλλά αυτό δεν έχει καμία προοπτική για την Ελλάδα. Καταστρέφει το συμβόλαιο μεταξύ των γενεών και αναιρεί κάθε δυνατότητα υπεύθυνης διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών της χώρας", καταλήγει.