Την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Αίγυπτο και την ευχή όλα να εξελιχθούν σύντομα και με ομαλό τρόπο εξέφρασαν νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέδειξε ακόμη την σημασία να μην αλλάξει η πολιτική της Αιγύπτου προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

"Η Αίγυπτος υπήρξε σημαντικό αποκούμπι για την Ελλάδα και την Κύπρο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ως ηγέτιδα χώρα, μεγάλη χώρα στην περιοχή. Εύχομαι και ελπίζω να μην αλλάξει αυτή η πολιτική. Διότι οι γείτονές μας, η κατοχική μας δύναμη, με την τεχνική του ισλαμισμού απλώνει φτερά παντού", πρόσθεσε ο κ. Χριστόφιας και σημείωσε ότι συζήτησε όλα τα θέματα και με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο είχε συναντηθεί προηγουμένως.

"Συντονιζόμαστε και αυτό νομίζω είναι απαραίτητο. Ευχές μπορούμε να κάνουμε, να είναι τέτοια η πολιτική που θα ακολουθηθεί ώστε να μην εκτρέπεται από την πολιτική που συνηθίσαμε", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας ενδιαφέρθηκε ακόμη για τις εξελίξεις που αφορούν τα ενεργειακά και, απευθυνόμενος στον ομόλογό του, είπε: "είσαι στο επίκεντρο τώρα με την ενέργεια".

Ο κ.Χριστόφιας εμφανίστηκε μετριοπαθής και περιορίστηκε να απαντήσει: "Εντάξει, θα φανεί".