Την παραίτησή του στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση από την προεδρία του ΟΑΕΔ υπέβαλε σήμερα ο Ηλίας Κικίλιας, με μια επιστολή που κάνει λόγο για «πελατειακό σύστημα εντός και εκτός ΟΑΕΔ» στο οποίο ο ίδιος αντιστάθηκε.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κικίλιας: «Μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την αντικατάστασή μου από τη θέση του Διοικητή και Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, υπέβαλα την παραίτησή μου στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γ. Βρούτση.

Στα 3,5 χρόνια που υπηρέτησα στη θέση αυτή, άσκησα τα καθήκοντά μου με υπευθυνότητα, διαφάνεια, συνείδηση καθήκοντος και προσήλωση στην εξυπηρέτηση αποκλειστικά του δημοσίου συμφέροντος. Αντιστάθηκα με όλες τις δυνάμεις μου στις πρακτικές και νοοτροπίες, εντός και εκτός του Οργανισμού, που θεωρούν τον δημόσιο τομέα ως έρμαιο του πελατειακού και μικροκομματικού συστήματος, στο οποίο οφείλεται εν πολλοίς η σημερινή κατάσταση της χώρας.

Την τελευταία τριετία η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτοφανή σε βάθος και διάρκεια οικονομική ύφεση η οποία έχει μετατραπεί σε κοινωνική κρίση λόγω αφενός της εκτόξευσης της ανεργίας και της κοινωνικής ανέχειας και αφετέρου της έλλειψης ενός αποτελεσματικού και συνεκτικού διχτυού προστασίας. Είναι ευνόητο για κάθε σκεπτόμενο πολίτη ότι οι θεμελιώδεις αιτίες της ανεργίας, δηλ. η ύφεση και η αναιμική οικονομία, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα εργαλεία που διαθέτει ο ΟΑΕΔ».