"Η αίσθηση του κόσμου ότι οι επώνυμοι δεν τιμωρούνται θα τελειώσει σύντομα", διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση της ανεξάρτητης βουλευτή και προέδρου της ΔΗΣΥ, Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι προωθείται η σύσταση θέσης οικονομικού εισαγγελέα, για να επιταχύνονται τέτοιου είδους υποθέσεις και όχι να παραμένουν κάπου και να μην ξέρει ποιος και γιατί τις προχωράει ή όχι.

Η κ. Μπακογιάννη, από τη πλευρά της, επικαλούμενη την μεγάλη καθυστέρηση ελέγχου και διαλεύκανσης υπόθεσης, κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει αν οι φορολογούμενοι που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ έχουν την ίδια μεταχείριση και δικαίωμα στην καθυστέρηση ή υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Μάλιστα, η ίδια τόνισε πως δύο κυβερνήσεις επί τρία χρόνια δεν απαντούν στα ερωτήματα του ελληνικού λαού και ότι μέχρι στιγμής το μήνυμα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές χωρίς να θίγονται οι ίδιοι.

"Είμαι ο πρώτος υπουργός και η πρώτη κυβέρνηση που απαντά", απάντησε στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου.