Κυβέρνηση και δικαιοσύνη προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που πραγματοποιούν  απεργίες, τόνιζε ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στο ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ 99,5".

Ο Αλ. Αλαβάνος υποστήριξε πως «δεν μπορεί, όταν πλήττονται τα πιο βασικά αιτήματα (των εργαζομένων) να βγάζουν παράνομες τις απεργίες, δηλαδή το πότε θα απεργήσει κανείς, όταν - ας το πούμε - έχουμε ξανά το ηφαίστειο της Σαντορίνης».

Ακόμη έκανε λόγο για τηλεοπτική και έντυπη «τρομοκρατία», σημειώνοντας ότι ορισμένα ΜΜΕ εμφανίζουν αγανακτισμένους πολίτες κατά των απεργιών ή και του κινήματος «δεν πληρώνω».

Και συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν με ενοχλεί η άμεση έκφραση μιας άποψης, όσο και η κριτική ή η αντίθετη με τη δική μου άποψη. Με ενοχλεί πάρα πολύ η έμμεση χειραγώγηση της κοινής γνώμης».

Επανέλαβε δε ότι δεν ήταν εύστοχος ο τρόπος κινητοποίησης των μεταναστών με την εγκαταστασή τους στη Νομική, τάχθηκε εναντίον της κατάργησης του ασύλου, αλλά και της τροποποίησης του νόμου που προτίθεται να φέρει η υπουργός Παιδείας και κατέληξε λέγοντας:

« Ή καταλαβαίνεις την αξία, την ουσία και το πνεύμα της Δημοκρατίας και μπορείς να πεις ότι υπάρχει πρόβλημα με το άσυλο σήμερα για να δούμε πως θα το κρατήσουμε, ή απλώς θες να τα συντρίψεις όλα. Και βλέπουμε ότι γίνεται ένας περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων σε όλη την κλίμακα. Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε αυτό. Βλέπετε όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο... Είναι υπάλληλοι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που υπαγορεύουν στον κ. Λοβέρδο ή στον κ. Παπακωνσταντίνου τι μέτρα θα πάρουν. Δεν είναι δημοκρατία αυτό».