Κλείδωσε η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Η λύση, θεωρείται καλή από την ελληνική κυβέρνηση, η οποίας απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί 24 και 25 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, οι χώρες μέλη θα εξετάσουν τις προτάσεις του γαλλογερμανικού άξονα, τις οποίες ουσιαστικά επέβαλε η Μέρκελ, με αντικείμενο την  οικονομική ολοκλήρωση της ευρωζώνης και, από την άλλη, τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχει ο μόνιμος μηχανισμός αντιμετώπισης των οικονομικών κρίσεων.

Την διαβεβαίωση ότι αυτό δεν μεταφράζεται σε νέα μέτρα για την Ελλάδα έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη Σύνοδο.
Επανέλαβε ότι θεωρεί σχεδόν δεδομένη την απόφαση για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, εξηγώντας ότι υπάρχει θετικό κλίμα στους κόλπους της ΕΕ για μια συνολική παρέμβαση στο θέμα.
Σε ερώτηση για το αν, μετά τη λήψη αποφάσεων για το χρέος, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας».
Σε άλλη ερώτηση για το μπαράζ κοινωνικών αντιδράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι έχουν ληφθεί σκληρά μέτρα, αλλά και απαραίτητες αποφάσεις για διαρθρωτικές αλλαγές.