Η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει “ταυτότητα ανομίας”, δηλώνει σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ο Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή το κίνημα πολιτών που δεν πληρώνει σε διόδια και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο υπουργός  Υποδομών Μεταφορών και  Δικτύων ξεκαθαρίζει πως προέχει “η απαξίωση της κοινωνικής αντίληψης του τζαμπατζή”, ενώ υποστηρίζει την ανάγκη να υπάρξουν δραστικές αλλαγές οι οποίες μάλιστα, όπως τονίζει, “ξεβολεύουν κάποιους”.

“Οι αντιδράσεις αυτών που ξεβολεύονται επιβεβαιώνουν το βάθος των αλλαγών που προωθούμε και προμηνύουν το βαθμό αποτελεσματικότητάς τους”, δηλώνει ο υπουργός Υποδομών και ζητά από τους πολίτες να κινηθούν με κανόνες, μέσα σε ένα πλαίσιο που συνεπάγεται δικαιώματα και υποχρεώσεις.

“Δεν πρόκειται ν' αφήσουμε τη χώρα εκτεθειμένη στον κίνδυνο της διεθνούς ανυποληψίας και της περιθωριοποίησης, γιατί εκεί οδηγείται μια χώρα με ταυτότητα ανομίας”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας. Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτιμά πως η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι μια παρένθεση και δηλώνει πως θεωρεί την επίταξη ως οριακή επιλογή, στην οποία πάντως δεν προτίθεται να καταφύγει.

Ο κ. Ρέππας, τάσσεται υπέρ των αναλογικών διοδίων, ζητώντας αυτή η λύση να προβλεφθεί στις συμβάσεις με τις εταιρίες, έτσι ώστε το μέτρο να αρχίσει να ισχύει μέσα σε ένα χρόνο.