Την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα να ανακοινώσει νέα επώδυνα μέτρα μετά και τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκφράζει η Νέα Δημοκρατία.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης οικονομίας της ΝΔ βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως πριν περάσουν 24 ώρες από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εκλογών, η εκτίμηση της ΝΔ ότι η ανακοίνωση των νέων επώδυνων μέτρων για τη χώρα μετατίθεται για μετά τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, επαληθεύεται.

Ο κ. Σταϊκούρας κάνει λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως ο κ. Γιούνκερ με τις δηλώσεις του περί της αναγκαιότητας πρόσθετων μέτρων λιτότητας για τη χώρα βεβαιώνει αυτό που η κυβέρνηση απέκρυπτε επιμελώς. "Επιβεβαίωσε αυτό που με εκβιαστικά και θολά διλήμματα, διλήμματα επιζήμια για τη σταθερότητα της χώρας, προσπάθησε να καλύψει η κυβέρνηση", είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σε αυτή τη λογική η Ρηγίλλης ζητά από τους πολίτες να επιβεβαιώσουν και να ενισχύσουν το μήνυμά τους για αλλαγή του μείγματος της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μήνυμα όπως τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, το οποίο δεν αντελήφθη ο πρωθυπουργός την πρώτη Κυριακή των εκλογών.