Γκρίνια έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ από κορυφαίους υπουργούς που αντίθετα από άλλους δεν έχουν  αποτιμήσει με θετικό μάτι το αποτέλεσμα των εκλογών. 1.200.000 ψήφοι που έχασε, μεγάλο ποσοστό αποχής, 10% λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια, είναι μηνύματα που δεν έχουν μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα σημειώνουν , συν το γεγονός, πως το δίλημμα του πρωθυπουργού “εκλογές ή χάος” δεν έπιασε τελικά και χάθηκε ως όπλο για την επόμενη φορά.

Εκτίμησή τους είναι ότι οι πρόωρες εκλογές απλώς αναβλήθηκαν, όχι ότι έληξαν, και προσθέτουν με νόημα, ότι το διακύβευμα του Καλλικράτη, αφυδατώθηκε από εκείνους που εισηγήθηκαν στον κ. Παπανδρέου, να προχωρήσει με διλήμματα τα οποία όμως πλέον δεν θα μπορεί να τα ξανά χρησιμοποιήσει την επόμενη φορά όποτε γίνουν εκλογές  .
Υπουργοί που βρίσκονται πολύ κοντά στον κ. Παπανδρέου και μάλιστα είχαν επαφή μαζί του, όλο το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής,  σημείωναν, ότι τελικά ήταν λάθος ο ανασχηματισμός τότε που έγινε πάλι από λάθος εισήγησης, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη συντονισμού στην κυβέρνηση.