Κατά της απεργίας των γιατρών τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς ο ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας ότι αδικούν τους εαυτούς τους, χάνοντας πολύ από το δίκιο τους. Σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ καλεί εμμέσως τους γιατρούς να αποδεχθούν ότι «όλοι οι κοινωνικοί φορείς υποχρεούνται να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση κεκτημένων καταστάσεων» και επισημαίνει ότι η κρίση απαιτεί κοινή αντιμετώπιση από όλους.

Επίσης ο ΛΑΟΣ αναφερόμενος στο ματαιωθέν ταξίδι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Κάιρο, εκφράζει αφενός τη λύπη του για την κατάληξη και αφετέρου κατηγορεί τον πρωθυπουργό για την ανακοίνωση της πρόθεσής του να επισκεφθεί την Αίγυπτο.

Ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, όπως και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, και εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός, ως παλιός υπουργός Εξωτερικών «έπρεπε να γνωρίζει ότι η απόλυτη εφαρμογή της ρήσης αυτής αφορά στις διπλωματικές υποθέσεις».

Σύμφωνα με το ΛΑΟΣ «του είχε στρωθεί το ταξίδι και το χάλασε με την ανακοίνωσή του» και καταλήγει: «Κρίμα! Θα μπορούσαμε να είχαμε τον πρώτο λόγο».

Τέλος ο ΛΑΟΣ σχολιάζει το δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» περί προμηθειών για την αγορά υποβρυχίων από τη Γερμανία, και παραπέμπει στην ομιλία του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή στις 2 Ιουλίου 2010, όπου είχε αναφερθεί στο θέμα και «ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στα πρακτικά της Βουλής και να βρει όλες τις πληροφορίες πάνω στο θέμα αυτό».