Όσοι αναπαράγουν τα σενάρια περί κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού είναι «παπαγαλάκια» με άγνωστο υποβολέα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Μαυρίκου, σχετικά με την κατάσταση στο ΙΚΑ.

Απαντώντας σε αποστροφή του βουλευτή του ΚΚΕ, που είχε καταγγείλει τα «παπαγαλάκια της κυβέρνησης που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, με το σενάριο της κακής τρόικας και της καλής κυβέρνησης που αντιστέκεται», ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε πως «όλες τις προηγούμενες μέρες, διάβασα πως καταργείται ο 13ος και 14ος μισθός, πως αυτό ήταν το μείζον ζήτημα που θα έθετε η τρόικα. Κάθε μέρα έβγαινα και έλεγα πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα - και όντως κάτι τέτοιο δεν ετέθη. Ποιος είναι εκείνος που τροφοδοτεί λοιπόν τα παπαγαλάκια; Δεν είναι μέσα στις προθέσεις τις δικές μας το σενάριο αυτό» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.

Σε ό, τι αφορά την κατάσταση του ΙΚΑ, ο κος Κουτρουμάνης ανέφερε πως «η αναλογιστική μελέτη έδειξε πως με το νέο ασφαλιστικό νόμο, μπαίνουν οι βάσεις για να είναι το ΙΚΑ βιώσιμο τα επόμενα χρόνια» και εκτίμησε πως το ίδρυμα «δεινοπάθησε από τον τρόπο που λειτούργησε ο κλάδος υγείας». Αντίθετα, ο Γ. Μαυρίκος, εκτίμησε πως «το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι οικονομικό», καθώς τα έσοδα του ΙΚΑ μειώνονται, συνεπεία «της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της διατήρησης των μεταναστών στην παρανομία, της λιτότητας και της εισφοροδιαφυγής».

Κουτρουμάνης: Δεν αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των γιατρών

Εν το μεταξύ, ο υφυπουργός, μιλόντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, τόνισε ότι το επερχόμενο νομοσχέδιο θα σώσει λύση στο πρόβλημα της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Ο υφυπουργός, αναφερόμενος  στο θέμα της πληρωμής των ιατρών, υπογράμμισε ότι αυτοί θα πληρώνονται, αυτή τη μεταβατική περίοδο, κατά περίπτωση και πράξη. "Δεν αλλάζουμε τον τρόπο πληρωμής τους τώρα", σημείωσε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Ελευθερίου, αφού επεσήμανε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, ζήτησε ταυτόχρονα να ξεκαθαριστεί άμεσα το ζήτημα της αμοιβής.

TAGS