Αιχμές κατά των γιατρών του ΙΚΑ που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους και τους κρατούν σε "ομηρεία" άφησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αν και έχουν ακυρωθεί 400.000 ραντεβού στο ΙΚΑ, από την ανάρτηση των καταλόγων με τους συμβεβλημένους γιατρούς δεν προέκυψαν τα αναμενόμενα προβλήματα.

Επιπλέον διευκρίνισε ότι με το νομοσχέδιο οι ασφαλισμένοι θα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν στο γιατρό τους και δεν θα στήνονται σε ουρές.

Μάλιστα, με έντονο ύφος τόνισε πως οι γιατροί δεν έχουν προσέλθει στο διάλογο και πως δεν θα συζητήσει το νομοσχέδιο με τους γιατρούς μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων.

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών δήλωσε: "απεργούμε επειδή έχουμε καταπάτηση της κλαδικής συμφωνίας, για τις προμήθειες των νοσοκομείων αλλά και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας".

Χαρακτήρισε, επίσης, απαράδεκτο το θέμα με τους κατάλογους και τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΙΚΑ και το αλαλούμ που δημιουργήθηκε ενώ σημείωσε πως σε κάθε σωματείο ή σύλλογο είναι δεδομένο πως όλοι όταν υπάρχει απεργία, απεργούν.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραπομπής στα πειθαρχικά όργανα για τους γιατρούς που δεν θα απεργούν. Όπως είπε την όποια απόφαση από την επίπληξη έως την διαγραφή θα την κρίνουν τα πειθαρχικά όργανα.

Ο ίδιος χαρακτηρίζοντας "άδειο κουστούμι" το νομοσχέδιο, σημείωσε πως εάν η κυβέρνηση το ψηφίσει τελικά, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.