Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, υπάρχουν όμως πολλοί υπουργοί του οι οποίοι το σκέφτονται “για να μηδενίσει το κοντέρ”, όπως λένε χαρακτηριστικά, βλέποντας ότι πληθαίνουν οι εστίες κοινωνικών  εντάσεων.
Σε πολλά υπουργικά γραφεία, υπουργοί και υφυπουργοί, τα βράδια που... χαλαρώνουν τη γραβάτα, συνομιλώντας μεταξύ τους εξετάζουν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Αυτή την ώρα πολλοί υπουργοί δεν είναι διατεθειμένοι πλέον να βάζουν και άλλο το κεφάλι τους στο ντορβά και να θυσιάζουν το πολιτικό τους μέλλον.
Υπουργός που καθημερινά βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το υπουργείο του, δεν μπορεί ακόμη να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά από μια πιθανή προσφυγή στις κάλπες και κάνει τις κάτωθι σκέψεις:
Αν γίνουν τώρα κοντά εκλογές το πιθανότερο είναι να τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ αφού δεν διαφαίνεται εναλλακτική λύση από την πλευρά της Ν.Δ. 
Το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα όλων των εποχών και μάλλον δεν θα προλάβει να κεφαλαιοποιήσει τις αλλαγές που προωθεί γιατί θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια για να αρχίσουν να υλοποιούνται και να γίνουν αντιληπτές στους πολίτες. Επομένως αν γίνουν τώρα εκλογές το ΠΑΣΟΚ κερδίζει χρόνο, πιστώνεται άλλα τρία χρόνια ακριβώς τη στιγμή που θα γίνονται ορατές οι αλλαγές στο κράτος.
Αν οι εκλογές γίνουν όπως επιμένει ο πρωθυπουργός στο τέλος της τετραετίας, πιθανότατα το ΠΑΣΟΚ θα φάει "πολύ ξύλο" από τους ψηφοφόρους και θα τιμωρηθεί όσο κανένα, άλλο κόμμα στην ιστορία του λόγω μέτρων, ύφεσης, ανεργίας και φτώχειας.
Κάτι ανάλογο όμως θα συμβεί και εάν αποφασίσει πρόωρες εκλογές. Υποθέτοντας ότι θα νικήσει, από την επομένη ημέρα θα ανοίξει ο κύκλος διαδοχής, καθώς ουδείς πιστεύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ικανός να σπάσει την παράδοση των “δύο διαδοχικών νικών” που έχσει δημιουργηθεί από το 1974 και εντεύθεν στη χώρα μας.
Ταυτοχρόνως, δύσκολα θα μπορέσει να εξαντλήσει την δεύτερη τετραετία.
Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα για τον Γιώργο Παπανδρέου που πρέπει να σταθμίσει αν θέλει να κερδίσει ένα- δύο χρόνια μέσω πρόωρων εκλογών ή αν επιλέξει να παλέψει για να κερδίσει μια δεύτερη τετραετία φτάνοντας στα όρια της πρώτης.