Σε απολογισμό του έργου του υπουργείου Τουρισμού για το προηγούμενο έτος προχώρησε η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα της κλειστής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενόψει της ανοικτής γενικής συνέλευσής του, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη ο χρόνος που πέρασε ήταν δημιουργικός και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι κόποι αποδίδουν. «Τοποθετήσαμε τον τουρισμό στο επίκεντρο της οικονομικής ζωής της χώρας και καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα της στο εξωτερικό», δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

Εστιάζοντας στην ατζέντα τής τουριστικής πολιτικής υπογράμμισε, ότι η σύσταση του αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού υπήρξε αναγκαία, όπως επίσης και η σύσταση των δυο γραμματειών με την παράλληλη αναδιάρθρωση του ΕΟΤ. Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε πως είναι στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τον τουρισμό (βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών) μέσω του οποίου προωθείται μεταξύ άλλων η ενοποίηση καταλυμάτων, η εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων, η λειτουργική τακτοποίηση λιμένων και χιονοδρομικών κέντρων κ.α.

Στην παρέμβασή του ο Μιχάλης Κριτσωτάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας τους άξονες της πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον κλάδο του τουρισμού, έκανε λόγο για ανάπτυξη του κλάδου με ολιστικό χαρακτήρα, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Στην αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών είναι η βάση στην οποία θα "πατήσει" ο ΣΥΡΙΖΑ αν κληθεί να υλοποιήσει τουριστική πολιτική, ανέφερε.