Άλλη μία σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αντώνη Σαμαρά για τηλεμαχία.
«Θέλω να απευθυνθώ στον πρωθυπουργό: Αν θεωρεί ότι η Ελλάδα ζει μία επιτυχία, γιατί κρύβεται; Γιατί δεν έρχεται ανοιχτά στη Βουλή να ανταλλάξουμε επιχειρήματα; Αν δε θέλει στη Βουλή, τον καλώ όπως θέλει, όποτε θέλει, με τους όρους που θέλει, με τους δημοσιογράφους που θέλει, είτε στη Βουλή, είτε στην τηλεόραση, να αναμετρηθούμε με επιχειρήματα. Να έρθει να εξηγήσει στο λαό ποιο είναι το όραμά του και ποιο το σχέδιο του για την έξοδο από την κρίση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώπιον της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνισαν ότι «οποτεδήποτε ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε τον πρωθυπουργό, πήρε το μάθημά του. Στο μεταξύ ας προσπαθήσει να πείσει τους δικούς του».

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, η Συγγρού εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θέλει να καταθέσει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να «καπελώσει» τις εσωκομματικές φωνές και ότι αποτελεί «ένα από τα δύο άκρα».

Η Κουμουνδούρου απάντησε με τη σειρά της: «Μετά και τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου δια χειρός Σαμαρά, η ΝΔ έχει επιβεβαιώσει την ακροδεξιά μετατόπισή της και το απροκάλυπτο φλερτ της με την Χ.Α, εκθέτοντας έτσι -πέραν όλων των άλλων- και διεθνώς τη χώρα. Είναι καιρός να σταματήσει ο πρωθυπουργός να κρύβεται πίσω από τις μονταζιέρες του Γραφείου Τύπου της ΝΔ και να απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για δημόσιο διάλογο, έτσι ώστε να έχει την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσει μπροστά στον ελληνικό λαό για τις εγχώριες και διεθνείς του "επιτυχίες"».

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα είπε:  «Πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται τόσο πολύ να ‘ρθει το Πάσχα».

«Εκλαμβάνουμε τον αστεϊσμό της Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ως αποδοχή της πρόσκλησης για διάλογο. Αναμένουμε το τηλεφώνημά της για να συνεννοηθούμε για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής του» ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου.