«Δεν είναι απαρχή ρηγμάτωσης της κυβέρνησης το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega.
«Δεν θέλουμε να κινδυνεύσει η σταθερότητα της κυβέρνησης και γι' αυτό τη στηρίζουμε» είπε ο κ. Κουβέλης.

«Διεκδικώ να αναζητούμε τον κοινωνικό πολιτικό στόχο. Δεν θέλω να γίνω Σαμαράς ούτε ο κ. Σαμαράς να γίνει Κουβέλης» σημείωσε.

«Ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει για το νομοσχέδιο» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αποδίδοντας τη στροφή του σε «τακτικούς υπολογισμούς της ΝΔ».

«Η δημοκρατία έχει ανοχή αλλά έχει και νόμους» τόνισε ακόμα επισημαίνοντας ότι «εκτός από το υπάρχον νομικό πλαίσιο υπάρχει πρόβλημα εφαρμογής και σεβασμού των νόμων».

«Χρειάζεται συντονισμός της κυβέρνησης, συντονισμός των δράσεων των υπουργείων» είπε, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι η ΝΔ προώθησε ρυθμίσεις χωρίς την έγκριση των δύο άλλων κομμάτων.

Παράλληλα δεν απέκλεισε τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση, στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

«Υπάρχουν υπουργεία που πρέπει να σπάσουν», τόνισε, όπως το υπουργείο Ανάπτυξης και Παιδείας.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Τον καλώ να εγκαταλείψει τα τερτίπια και τους τακτικισμούς και να ψηφίσει το νομοθέτημα» είπε.

«Στο τέλος του '13, αρχές του '14 θα αρχίσει νέα πορεία» δήλωσε ο κ. Κουβέλης σχετικά με την πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι το Δημόσιο πρέπει άμεσα να εξοφλήσει τις οφειλές του.