Την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με την Ελβετία, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι έχουν καταθέσει εκεί μαύρα λεφτά, πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη.

“Είναι πρόκληση να υπάρχουν αφορολόγητα και μαύρα λεφτά”, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στον NET FM.

Όπως αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, οι ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες αγγίζουν στο ποσό των εξακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή δυόμιση φορές το ΑΕΠ!

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι  στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός ο Γιώργος Παπαπνδρέου και η Ελβετή πρόεδρος, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών, συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές οι καταθέσεις προέρχονται από νόμιμες διαδικασίες κι εάν καταβάλλονται φόροι για τόκους σε κάποια από τις δύο χώρες.

Δ. Γεωργακόπουλος: Δεν υπάρχουν τόσα χρήματα είναι υπερβολή

"Δεν υπάρχουν τόσα χρήματα είναι υπερβολή" τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, Δ. Γεωργακόπουλος απαντώντας σε δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel που θέλει τους Έλληνες καταθέτες να διαθέτουν 600 δις. ευρώ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL συμπλήρωσε "220- 230 δισεκατομμύρια είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων εντός της χώρας. Δεν μπορώ να έχω σαφή τάξη μεγέθους αλλά να είναι 100 - 150 στις ελβετικές τράπεζες".

Υπογράμμισε πως τα χρήματα αυτά κατά την κατάθεση τους έχουν ελεγχθεί, οπότε θεωρητικά δεν είναι "μαύρα" ή έχουν "λευκανθεί".