Τη συμβολή του τουρισμού στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας ανέδειξε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα της 21ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε απόψε, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μουσικής.

Όπως είπε η αρμόδια υπουργός, με την κατάλληλη διαχείριση, με προσεκτικά βήματα και στοχευμένες πολιτικές, ο τουρισμός έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τη συμβολή του στο ΑΕΠ και την απασχόληση κατά 50% μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. «Δεν έχουμε το περιθώριο να επαναπαυόμαστε σε περιοδικές επιτυχίες. Επιβάλλεται και θα επιδιώξουμε το καλύτερο» δήλωσε η κ. Κεφαλογιαννη. Στο πλαίσιο αυτό, ανάφερε ότι είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία η αρμονική συνεργασία του κράτους με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αναφερόμενη, ταυτόχρονα, στο σχέδιο νόμου που προωθείται για τον τουρισμό, σημείωσε ότι διαμορφώνεται μία νέα τουριστική πραγματικότητα για το μέλλον.

«Γνώμονας μας, η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και η μετάβαση του σε ένα διαφοροποιημένο, πολυθεματικό και, τελικά, οικονομικά αποδοτικότερο, τουρισμό» σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, υπογράμμισε ότι διαβλέπει αναστροφή των περυσινών δεδομένων και πορεία εξόδου της χώρας μας από την κρίση, υπό την προϋπόθεση έντασης της προσπάθειας και ενότητας δυνάμεων, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.