Ξίνισαν στο ΠΑΣΟΚ ακούγοντας τον Φώτη Κουβέλη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη.
Όσα είπε χθες το βράδυ στο Mega o κ. Κουβέλης για τον ανασχηματισμό δεν άρεσαν και ιδιαίτερα στα στελέχη της Ιπποκράτους που αργότερα σχολίαζαν ότι τελικώς η Αγίου Κωνσταντίνου "κάνει ό,τι ακριβώς κάνει το ΠΑΣΟΚ".

Τα ίδια στελέχη θύμιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κι αμέσως μετά το συνέδριό του δημοσιοποίησε την απόφασή του -μέσω του Ευάγγελου Βενιζέλου- να μπει στην κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα και μάλιστα κάποια στιγμή ο ίδιος αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για να ακυρώσει την φημολογία ότι τον απασχολεί μόνο αυτό.

Τώρα, στην Ιπποκράτους φοβούνται ότι τελικώς ο κ. Κουβέλης παρά τις αντιθέτου διαψεύσεις ενδέχεται να ανακοινώσει και την δική του επιθυμία να μπει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος "αφήνοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απ' έξω".

Επίσης εντύπωση τούς προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε ξεχωριστά σε δύο υπουργεία όπως το Ανάπτυξης για το οποίο ζήτησε να σπάσει στα δύο αλλά και το Πολιτισμού το οποίο πρότεινε να γίνει και πάλι αυτόνομα και να αποκολληθεί από το Παιδείας.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες στο ΠΑΣΟΚ δεν θα είχαν αντίρρηση να αναλάβουν ένα κατεξοχήν παραγωγικό υπουργείο όπως το Ανάπτυξης αλλά και το υπουργείο Παιδείας στο οποίο γενικώς τα πράγματα έχουν στρώσει.

Προς το παρόν πάντως η Ιπποκράτους θα προσπεράσει την δυσαρέσκειά της για τις νέες προθέσεις της ΔΗΜΑΡ γιατί αυτό που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να προχωρήσει η πρόταση νόμου των δύο κομμάτων βασισμένη στο αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη, για το αντιρατσιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση Νόμου για την ρατσιστική βία θα κατατεθεί ενδεχομένως και σήμερα στη Βουλή.  

Άρτεμις Παραδείσου