Λίγο πιο κοντά στην πραγματοποίηση του ντιμπέιτ βρίσκονται από χθες το βράδυ η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ... αφού μετά την δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ Άννας Ασημακοπούλου για τα «αρνιά και τα κατσίκια» ο στενός συνεργάτης και διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππας τηλεφώνησε στο Μέγαρο Μαξίμου και μίλησε με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη για τον χρόνο που θα διεξαχθεί η δημόσια συζήτηση.
Η αρχική έκπληξη από το τηλεφώνημα του Νίκου Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου – ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- μετατράπηκε στην συνέχεια σε άγχος προκειμένου οι συνεργάτες του πρωθυπουργού να δείξουν ότι ο Αντώνης  Σαμαράς δεν φοβάται την πολιτική  αντιπαράθεση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα μιλήσουμε τις επόμενες ημέρες » ήταν η απάντηση του Δημήτρη Σταμάτη αγνοώντας προφανώς ότι στον ΣΥΡΙΖΑ το... έδεσαν και αποφάσισαν να τηλεφωνούν κάθε εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι να πάρουν την απάντηση τους. Κάτι δηλαδή σαν κόκκινη γραμμή ανάμεσα στα δυο κόμματα...

Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου η απόφαση για το τηλεφώνημα του Νίκου Παππά στον Δημήτρη Σταμάτη έγινε αμέσως μετά την δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ ότι «πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται τόσο πολύ να έρθει το Πάσχα» και η οποία εκλήφθηκε από τους συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως μια κατ αρχήν θετική αποδοχή της πρότασης Τσίπρα.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται πάντως ότι η πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό έγινε με σκοπό « να αναδειχθούν οι υπερβολές και τα ψέματα της κυβέρνησης που δημιουργούν ένα επίπλαστο κλίμα εφορίας».

Παράλληλα επισημαίνουν «την απαξίωση του πρωθυπουργού στις διαδικασίες της Βουλής όπως για παράδειγμα  την απουσία του από την ώρα του πρωθυπουργού», τονίζοντας ότι μόνο δυο φορές έχει παρευρεθεί σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αυτές είχαν να κάνουν με την ψήφιση των μνημονίων.

Πέρα από το ντιμπέιτ πάντως τα στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ θα διοργανώσουν ομιλίες και  συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εκλαϊκεύσουν ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα του κόμματος του.

Την αρχή θα κάνει ο Αλέξης ΤΣίπρας ο οποίος θα μιλήσει την επόμενη Δευτέρα στο Πέραμα καταθέτοντας της προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους ιδιαίτερα πληγέντες από την οικονομική κρίση.  

Παναγιώτης Βασιλάκης