Τον κίνδυνο απώλειας φορολογικών εσόδων, ύψους άνω των 170 εκατ. ευρώ, από την ΠΑΕ ΑΕΚ υπογραμμίζει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρ. Ψαριανός.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, «πριν από περίπου δέκα χρόνια το Δημόσιο απώλεσε φορολογικά έσοδα ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την ΠΑΕ ΑΕΚ, γιατί η Πολιτεία δεν μπήκε στον κόπο να διερευνήσει τα πεπραγμένα της τότε διοίκησης υπό τον νυν υπόδικο και κρατούμενο» Μάκη Ψωμιάδη, ενώ και σήμερα η απώλεια φορολογικών εσόδων από την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι πλέον δεδομένη, λόγω της επικείμενης θέσης της σε εκκαθάριση.

Παραθέτοντας σειρά επίσημων καταγγελιών  για το θέμα, ο κ. Ψαριανός επικαλείται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «μεθοδεύεται με νομικά τεχνάσματα η απαλλαγή όσων χρέωσαν την ΠΑΕ ΑΕΚ προς ίδιον όφελος, από τις ευθύνες τους και από την υποχρέωση τους να επιστρέψουν στην ΑΕΚ τα οφειλόμενα».

Επικαλούμενος δημοσιεύματα στον Τύπο τον περασμένο Φεβρουάριο, ο βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή του ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να ζητήσει εντός μηνός από τον ΣΔΟΕ τη διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στη ΠΑΕ από το 2004 έως τώρα.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, πέντε μήνες μετά η ΠΑΕ ΑΕΚ οδηγείται σε εκκαθάριση αφού στις 7 Ιουνίου συγκαλείται Γενική Συνέλευση για τη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας, προκειμένου η ομάδα να αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Football League 2, με αποτέλεσμα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ύψους 170.865.122 ευρώ, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας της 21/3/2013, να κινδυνεύουν να καταστούν οριστικά ανείσπρακτα.

Σημειώνει επίσης, ότι σύμφωνα με το άρθρο 111 του ν. 2725/1999, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η εκκαθάριση ολοκληρώνεται υποχρεωτικά εντός τριών μηνών.

Με βάση τα ανωτέρω, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ  καλεί το ΥΠΟΙΚ να διατάξει την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελιών και την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων προ της λύσης της εταιρείας, «προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ευθύνονται» για την απώλεια των φορολογικών εσόδων, αλλά και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες «ώστε να εξασφαλίσει την επιστροφή των διαφυγόντων ποσών τόσο προς την ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και προς το ελληνικό Δημόσιο».