Την κατάργηση των Πανελλήνιων Εξετάσεων σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δήλωσε ο βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Τάσος Κουράκης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm ο κ. Κουράκης ανέφερε πως «αυτό που σκεφτόμαστε είναι κατ’ αρχήν να καταργήσουμε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Από εκεί και πέρα χρειάζεται μια συνολική αναδιάρθρωση του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια θα υπάγονται σε μια ενιαία διαδικασία με έναν ορισμένο τρόπο και όχι αυτή η διάκριση που αυτή τη στιγμή είναι σε βάρος των ΤΕΙ. Αυτή η διασπορά δεν θα γίνει όπως έγινε με την “Aθηνά”».

Μάλιστα όπως είπε «αφού γίνει μία εκτίμηση για τις μορφωτικές ανάγκες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που μπορεί να υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, την περιφερειακή αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάπτυξη και το παραγωγικό πρότυπο της χώρας. Από εκεί και πέρα ανατίθεται στα ίδια τα Πανεπιστήμια ο τρόπος επιλογής των σπουδαστών και των φοιτητών και προχωράμε».

Στο ερώτημα ποτέ θα δοθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση μια ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα αυτό, ο κ. Κουράκης απάντησε: «Θα το κάνουμε πάρα παρά πολύ σύντομα. Είμαστε σε μια διαδικασία όπου θα το ανακοινώσουμε, γιατί πρέπει να πούμε την άλλη πρόταση, την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απέναντι σε αυτό το σύστημα, το οποίο έχει τελειώσει».